maanantai 20. tammikuuta 2014


Tutustuminen Doncasteriin

Niin makaa kuin petaa sanotaan. Heräämiseni uuteen aamuun oli kohtalaisen raikas kokemus, sillä silmälasini hurahtivat huuruun, kun laitoin ne päähäni ja nousin vastaamaan puhelimeen. Asioilla on kuitenkin yleensä taipumus järjestyä ja puhumalla kaikki selviää. Nyt istuskelen suloisen lämpimässä huoneessani ja kirjoittelen posket punaisena päivän tapahtumista.

Aamiaisen jälkeen lähdimme siis opiskelijani kanssa viettämään sunnuntaipäivää ja tutustumaan englantilaiseen kulttuuriin ja Doncasterin keskustaan, jonne matkustimme paikallisella bussilla.

Doncaster on noin 300 000 asukkaan kaupunki, joka kuuluu Eteläisen Yorkshiren alueeseen.  Sen keskustassa on suuri kauppakeskus, jonka toisessa päässä sijaitsevat sekä bussi-, että rautatieasema. Nopeiden junayhteyksien ansiosta Lontooseen pääsee Doncasterista junalla parissa tunnissa, vaikka matkaa sinne kertyy arviolta 300 kilometriä.Kiersimme kauppakeskuksen ja kävelimme ydinkeskustan alueen ristiin rastiin. Ihmettelimme vasemmanpuoleista liikennettä ja valokuvasimme kauniita yksityiskohtia. Löysimme vielä sen kuuluisan punaisen puhelinkopin, vaikka epäilen sen olevan pelkkä koristus kaupunkikuvassa, sillä täälläkin näyttää olevan jokaisella älyversio omassa taskussaan ihan niin kuin meillä Suomessakin, valitettavasti vaan niitä Nokialaisia ei enää näy. Onneksi pääsimme kuitenkin kulkemaan useissa Koneen liukuportaissa. Se oli kiva huomata, että jotain suomalaista löytyy täältäkin.

Mistä muuten tietää miltä kuningatar Elisabet näyttää?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti