tiistai 21. tammikuuta 2014


Welcome to Doncaster College

High Melton yliopistokampaukselta, jossa asun, menee päivittäin useita busseja ammatilliseen oppilaitokseen Doncaster Collegeen. Tänä maanantaina sain istua opiskelijani Kimmon ja  kv-koordinaattori Aliya Sorgen kanssa yhdessä niistä busseista. Bussikyyti on maksuton opiskelijoille.  Aliya vei meidät Doncaster College -koululle ja hoiti Kimmon rekisteröinnin paikallisen koulun opiskelijaksi seuraavan kuukauden ajaksi. Kimmo sai oman kuvallisen tunnistekortin, jolla hän pääsee kulkemaan koulun sisällä. Sen jälkeen menimme hiusalan opettajan Debbien kanssa tutustumaan Kimmon opinahjoon.Katselimme kaikki harjoitustyöluokat sekä parturi-kampaamon salongin, jossa opiskelijat tekevät asiakaspalvelutyötä kaupungilta tuleville ulkopuolisille asiakkaille. Täällä on periaatteessa kaikki samat elementit kuin meidän omalla koulullamme, paitsi että tämä on suuremmassa mittakaavassa. Hiusalan opiskelijoita täällä on yhteensä 100 ja kauneudenhoitoalan opiskelijoita on 200. Koulu on rakennettu vuonna 2006, joten kaikki paikat näyttävät vielä kiiltävän uutuuttaan. 


                                   Kuva on Salongista, jossa tehdään asiakastyötä. Tutustuimme myös kauneudenhoitoalan tiloihin ja kirjastoon, jossa on valtavasti oppikirjoja ja ammattilehtiä sekä tietokoneita opiskelijoiden käyttöä varten. 
Hiusalan opinnot kestävät täällä kaksi vuotta. Opinnot jakautuvat eri tasoille, jotka pitää suorittaa järjestyksessä, siis taso 1 (level 1) ensin ja sen jälkeen voi hakeutua tasolle 2 (level 2). 
 
Ensimmäinen taso on yhteinen kauneudenhoito- ja hiusalan opiskelijoille. Siinä opiskellaan lähinnä perusasioita, jotka kuuluvat molemmille aloille. Toisena vuonna valitaan suuntautuminen joko hius- tai kauneudenhoitoalan opintoihin.

Ensimmäisenä päivänä pääsin seuraamaan Level 1 tasoisen kurssin opetusta. Opiskelijat olivat aloittaneet koulun viime marraskuussa, joten he olivat opintojensa alkuvaiheessa. Päivän aiheina olivat rullakampaus ja sormiföönaus, jota vahvistettiin vielä raudoilla. Kimmo sai myös tehtäväkseen rullakampauksen, mutta hän teki kampauksestaan vaativamman version, koska oli opinnoissaan jo pidemmällä.


Kaikilla opiskelijoilla oli työasuna mustat suorat housut ja musta tunika, jossa oli violetin väriset kaulukset. Samanlaisia työasuja näytti olevan muillakin hiusalan opiskelijoilla, vain kauluksen väri vaihteli ryhmän mukaan. Työasuja pidettiin aina työluokissa sekä harjoitus- että asiakaspalvelutyössä ollessa. 2 kommenttia: